Kualiti Top Of Beta Carotene Powder

Intorduction

Ekstrak karotena Beta adalah molekul yang memberikan wortel warna oren mereka. Ia adalah sebahagian daripada keluarga bahan kimia yang dipanggil karotenoid, yang terdapat dalam banyak buah dan sayuran, serta beberapa produk haiwan seperti kuning telur. Secara biologi, beta karoten adalah yang paling penting sebagai prekursor vitamin A. Ia juga mempunyai ciri-ciri anti-oksidan dan dapat membantu dalam mencegah kanser dan penyakit lain.
Beta Carotene Extract juga dikenali sebagai provitamin kerana ia boleh ditukar dalam tubuh kita menjadi vitamin A selepas perpecahan oksidatif dengan beta karoten 15, 150-dioxygenase. Dalam tumbuh-tumbuhan, beta karoten, bertindak sebagai anti-oksidan dan meneutralkan radikal oksigen tunggal yang terbentuk semasa fotosintesis.


beta carotene powder

[Nama produk] Beta-karoten
[Rupa] Serbuk Yello-Brown
[Spesifikasi] 5%; 10%
[Ujian Kaedah] HPLC
[Nama botani] Daucus carota L.
[Nama Latin] Radix Dauci Sativae
[Rumus molekul] C40H56
[Berat Molekul] 536.88
[NO CAS] 7235-40-7


Fungsi

1.Beta Carotene Extract adalah antioksidan dan oleh itu boleh menawarkan perlindungan terhadap kanser tertentu dan penyakit lain.
2.Beta Carotene Extract adalah bahan alami yang terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran hijau dan kuning.
3.Beta Carotene Extract ditukar menjadi vitamin A dalam tubuh dan beta karotena digunakan sebagai suplemen vitamin untuk mencegah atau merawat kekurangan vitamin A.
4.Beta Carotene Extract boleh membantu mencegah atau merawat reaksi kepada matahari dalam beberapa kumpulan pesakit tertentu.

 

Permohonan
1. Beta Carotene Extract boleh digunakan dalam bidang perubatan.
(1) Beta Carotene Extract diiktiraf mempunyai fungsi anti-oksidasi, anti-tumor, rintangan caducity, dan sebagainya, dan ia dapat meningkatkan imuniti pesakit AIDS.
2. Ekstrak Beta Carotene boleh digunakan sebagai bahan tambahan makanan.
(1) Ekstrak karotena Beta adalah pigmen penting dan disahkan sebagai bahan makanan berkhasiat.
(2) Ekstrak Beta Carotene boleh digunakan sebagai agen pengukuhan untuk makanan lipid seperti minyak salad marjerin dan minyak benih untuk membantu penyerapan beta karotena oleh tubuh manusia.
3. Beta Carotene Extract boleh digunakan dalam bidang kosmetik.
(1) Beta Carotene Extract mengandungi banyak asid amino, vitamin, faktor basah semulajadi, mikroelement dan bahan bioaktif lain. Kosmetik (gincu, kermes, dan sebagainya) ditambah dengan beta carotene hadir warna semulajadi dan penuh dan bersinar dan melindungi kulit.
4. Ekstrak Beta Carotene boleh digunakan sebagai bahan tambahan makanan ternakan.
(1) Beta Carotene Extract dapat meningkatkan kadar pertumbuhan dan kualiti daging haiwan, reproduktivitas ternakan, kuda dan babi, warna dan kilauan ikan merah dan udang, dan menggelapkan warna telur burung.