Farmakologi cabutan coklat tua Kuda

Farmakologi daripada coklat tua Kuda cabutanPenyerapan

Ia pada mulanya dilaporkan bahawa bioketersediaan aescin adalah 12.5although kajian berikutnya dalam tikus telah melaporkan bioavailabilities kurang dari 0.25%

Aescins dari coklat Kuda tua kelihatan buruk diserap

Perbezaan dalam kadar penyerapan dan nilai dengan Aescorin® (Borang standard Kuda coklat tua dengan 50 mg β-aescin) dan Venostasin® (formulasi siaran tertangguh dengan 50 mg β-aescin) adalah tidak penting.

Serum

Dalam tikus, terpencil aescin Ia dan isoaescin Ia diserap pada pengambilan untuk lisan 4mg/kg (untuk nilai maksimum 7.1ng / mL dan 43.8ng / mL, masing-masing).

Tambahan 50mg β-aescin dari coklat tua Kuda sampai Tmax nilai hanya di bawah tiga jam (2.3-2.9 h) mencapai satu purata Cmax daripada 16.9-17.3ng/mL dengan satu Karamah24 h of 247.4-258.5ng/h/mL.

Puncak sebenar dalam plasma nampaknya adalah tertakluk kepada tahap kepelbagaian interpersonal yang pelbagai.

Dua kali harian tambahan β-aescin (50mg) dipisahkan oleh 12 jam adalah cukup untuk mengekalkan tahap serum di atas 5ng/mL untuk 24 jam, kerana ia muncul memerlukan 12 jam untuk kenaikan pada serum β-aescin untuk sampai ke dasar

Metabolisme

Aescin Ia dikenali secara meluas sebagai dimetabolismakan oleh lactobacillus brevis dan microflora usus ke metabolites pelbagai termasuk Isoaescin Ia, protoaescigenin, desacylescin saya, dan 21β-O-tigloylprotoaescigenin.

Aescin Ia dapat menukar ke Isoaescin Ia dalam vitrodan tikus, dan manakala bahagian belakang tindak balas mungkin juga berlaku pada kadar yang rendah.

Penghapusan

Aescin Ia dan Isoaescin Ia muncul untuk mempunyai separuh hayat yang dalam lingkungan 6-8 jam

Mekanisme

Β-aescin telah disahkan untuk meningkatkan sensitiviti sel-sel untuk kadar resapan kalsium yang seolah-olah digunakan untuk semua diuji sel-sel yang termasuk sel-sel jantung, sel-sel bronciol, neuron, sel-sel otot rangka

3 Kesihatan kardiovaskular

Mekanisme

Dalam sel-sel endothelial tertakluk kepada Hipoksia (kekurangan oksigen), penurunan dijangka selular ATP kepekatan dan peningkatan aktiviti2 yang nampaknya dapat dikurangkan dengan 100ng/mL (88nM) aescin phospholipase, dengan kesan yang maksima pada 750ng/mL (660nM) .250ng/mL aescin (220nM) juga adalah berkesan dalam mengurangkan sel imun Hipoksia-berpunca dari mematuhi endothelium itu.

Kesan buruk daripada Hipoksia (kekurangan oksigen) ke atas sel-sel salur darah kelihatan dikurangkan apabila terdapat aescin yang beredar sekitar sel pada masa Hipoksia

Walaupun aescin tidak mengubahsuai kesan menenangkan acetylcholine atas endothelium yang sememangnya, kemerosotan yang dilihat dengan pyrogallol diterbalikkan dengan cara yang sekali lagi dihalang oleh L-nama (aescin tidak dapat mengekalkan bersantai di hadapan pyrogallol dan L-nama). Pyrogallol menghasilkan radikal superoxide dan mengurangkan supaya menghasilkan oksida nitrik bioavailabilitywhile L-nama secara terang-terangan menghalang sintesis, kesan-kesan perlindungan mungkin menengah untuk memelihara supaya menghasilkan oksida nitrik yang adalah perkara biasa untuk antioksidan (coklat tua kuda yang telah terbabit dalam previousl).

Aescin muncul untuk merangsang pengeluaran nitrik oksida dari dalam endothelium dalam vitro di 1µM dan ia telah telah Hipotesis kajian menyarankan bahawa dalam sel endothelial peningkatan kadar resapan untuk kalsium dilihat dengan aescincan menyebabkan peningkatan dalam aktiviti supaya menghasilkan oksida nitrik endothelial synthase (eNOS), kerana eNOS enzim bergantung kalsium yang

Aescin mungkin dapat-menyedarkan sel-sel yang endothelial untuk kemasukan kalsium, yang mengakibatkan peningkatan dalam pengeluaran nitrik oksida

Aescin ubah suai contractile Jawapan oleh adrenalinealthough aescin sendiri nampaknya boleh dijangkiti veinsas portal arnab serta urat-urat anjing dan humansaphenous, dan potensi pada manusia nampaknya yang EC50 boleh ubah dalam lingkungan 10-30µM. Walaupun magnitud pengecutan pada keberkesanan maksima adalah setanding dengan 100nM dalam kepekatan mungkin terlalu tinggi supaya relevan dengan lisan tambahan.

Aescin mempunyai potensi untuk meningkatkan tekanan darah, tetapi ia memerlukan kepekatan dalam darah yang magnitud lebih besar daripada apa yang dilihat di dalam darah dengan tambahan coklat tua Kuda; maklumat ini mungkin tidak terpakai kepada tambahan pada manusia

Aescin nampaknya mendorong PGF2α, prostaglandin Arachidonic asid yang.

Kronik ketidakcukupan (RCMO) dalam

Kronik (RCMO) dalam ketidakcukupan (CVI) adalah satu keadaan di mana urat-urat tidak dapat secukupnya pam darah kembali ke tengah-tengah, yang menyebabkan gatal-gatal dan perubahan warna serta edema kaki. Ketidakcukupan (RCMO) dalam kronik adalah keadaan yang mana vena varikos akan dikaitkan dengan, dan CVI adalah kedua-dua untuk perubatan dan estetik komplikasi.

Kajian yang menilai keberkesanan coklat tua Kuda ekstrak berbanding plasebo nota bahawa ia adalah jauh lebih berkesan apabila diambil dalam jangkamasa 1-3 bulan dalam mengurangkan gejala ketidakcukupan kaki kronik. Manakala tiada kelihatan lebih ujian wujud menurut meta-analisis, mereka tidak tersedia dalam talian kerana dijalankan dalam Bahasa Jerman. Berkata meta-analisis dapat menilai 17 ujian yang dilakukan ke atas ekstrak coklat tua Kuda untuk rawatan kronik (RCMO) dalam ketidakcukupan dan mencatat pengurangan yang ketara dalam sakit kaki, edema, jumlah pusingan (32,10 mL dengan 95% CI 13.49-50.72 ml) dan kedua-dua buku lali (4.71 mm dengan 95% CI 1.13-8.28 mm) dan anak lembu (3.51 mm dengan CI 95% daripada 0.58-6.45 mm) lebar serta gatal-gatal berbanding dengan plasebo.

Relatif ke plasebo, coklat tua Kuda cabutan pada dos oral yang standard nampaknya berkesan dalam mengurangkan segala gejala kronik ketidakcukupan (RCMO) dalam

Tambahan ekstrak biji yang mengandungi aescin 50mg dua kali setiap hari untuk 12 minggu dalam orang-orang dengan ketidakcukupan kronik (RCMO) dalam menyatakan bahawa tambahan adalah berkaitan pengurangan lebih besar dalam edema berbanding dengan plasebo (9.8 mL di plasebo, 43.8 mL dengan tambahan) tetapi adalah potensi yang setanding dengan terapi mampatan (stoking atau balutan untuk kompres fizikal kaki). Kajian-kajian perbandingan yang lain telah dinyatakan bahawa coklat tua Kuda (600mg) adalah kurang berkesan daripada Pycnogenol (360 mg) dalam mengurangkan gejala-gejala keseluruhan dan jumlah pusingan dan berbanding dengan O-ß-hydroxyethyl rutosides (sintetik penggunaan analogi daripada rutin bagi penggunaan kronik (RCMO) dalam ketidakcukupan) mereka nampaknya boleh disamakan mengikut Ulasan (kedua-dua ujian dijalankan di Jerman dan tidak terdapat dalam talian).

Berdasarkan bukti-bukti yang terhad, potensi coklat tua Kuda cabutan untuk rawatan kronik (RCMO) dalam insufficency tampaknya menjadi setanding atau lebih rendah dari Pycnogenoldan setanding dengan terapi mampatan

4 Radang dan imunologi

Mekanisme

Ia telah diperhatikan bahawa walaupun kesan anti aescin bergantung pada kelenjar adrenal, tambahan tidak tidak inhernetly kenaikan beredar tahap corticosterone. Ini membawa kepada hipotesis yang aescin itu adalah mempertingkatkan kesan glucocorticoids sudah ada sebagai mekanisma yang disebabkan oleh aescin (penindasan Phospholipase A2, NF-kB perencatan dan pengurangan sel lekat faktor) juga dilihat dengan glucocorticoids.

Dalam vitro , aescin dan corticosterone boleh kedua-duanya menghalang macrophage pengaktifan (3ng/mL bagi corticosterone) dan 10µg/mL bagi aescin manakala gabungan nampaknya sinergi, mengurangkan rembesan nitrik oksida (34.8%), TNF-α (24%) dan IL-1β (46.7%) pada kepekatan 1ng/mL (corticosterone) dan 100ng/mL (aescin).

aescin 2mg/kg yang disuntik tiga jam selepas keradangan adalah Universal induced dalam tikus (carrageenan) nampaknya tidak mencukupi untuk mengurangkan keradangan, dan semasa corticosterone 1mg/kg juga tidak berkesan gabungan mengurangkan edema yang disebabkan oleh keradangan sebanyak 52.86% dan gabungan telah digunakan di tempat lain agar bertindak secara sinergi dalam tikus yang mengalami kerosakan Retina halangan (akibat keradangan).

Aescin nampaknya mempunyai sifat-sifat anti, dan manakala mereka adalah inhernetly yang lemah terpapar dapat mempertingkatkan kesan anti Kortikosteroid pada kepekatan yang munasabah. Inilah mungkin tambahan berkaitan dengan lisan

4.2. alahan

Jenis I hypersensitivities (alahan rinitis, konjunktivitis alahan, alahan asma, alahan makanan dan anaphylaxis) adalah tindakbalas imun yang kebanyakannya diantarai oleh sel-sel mast dan eosinophils di mana IgE mengikat penerima FcεRI menyebabkan tindakbalas imun yang agak pesat; Ia dibahagikan kepada fasa awal (IgE mengikat FcεRI) dan fasa seterusnya (diantarai oleh cytokines yang dilepaskan dari sel mast, yang diturun taraf selepas fasa awal) dan tindakbalas ini keradangan (dipanggil alahan) cenderung untuk dirawat dengan Kortikosteroid, anti histamines dan sel mast penstabil.

Dalam model anaphylaxis cutaneous pasif (jenis I model hipersensitiviti untuk fasa awal) dan keradangan airway berpunca dari perbuatan ovalbumin (Fasa akhir), maklumat suntikan β-Aescin (1.5-3mg/kg) adalah berkesan sebagai ubat rujukan deksametason 3mg/kg mengurangkan tindakbalas alahan kulit semasa ianya sedikit kurang berkesan mengurangkan penyusupan lymphocyte dalam paru-paru. Kesan-kesan anti-alahan diperhatikan di tempat lain berbanding 48/80 kompaun dengan lisan aescin.

Β-Aescin kelihatan mempunyai kesan anti-alahan yang mujarab dan berkesan mengikuti lisan ditelan. Manakala suntikan sama berkesan sebagai Kortikosteroid, potensi relatif ini mungkin tidak tepat menggambarkan lisan tambahan (kerana β-Aescin buruk diserap)

5 Interaksi dengan sistem Organ

Telinga

Dalam keadaan peredaran ketidakcukupan di telinga (telinga batin gangguan), tambahan 25mg aescin (walaupun confounded dengan troxerutin 450mg) lima kali setiap hari selama enam minggu adalah dikaitkan dengan kemajuan yang ketara dalam pendengaran dan sejak ubat rujukan 600mg pentoxifylline.

Dianggap memberi manfaat kepada gangguan dalaman telinga kerana ia berkait dengan aliran darah yang lemah dalam pembuluh darah, tetapi kajian hanya pendar dengan agen lain

Usus

Rawatan buasir merupakan salah satu tradisi disyorkan penggunaan coklat tua Kuda, terutamanya kerana merekalah kesesakan urat sekitar terusan dubur dan coklat tua Kuda dikenali untuk mengurangkan kesesakan urat.

Ia telah dilaporkan (melalui kajian, teks utama di sini) tambahan dua bulan itu makanan tambahan aescin 40mg tiga kali seharian adalah dikaitkan dengan peningkatan yang ketara dalam penilaian teropong, gejala-gejala dan berdarah (82% respon dengan tambahan berbanding dengan 32% dalam plasebo) dengan manfaat dalam tempoh seminggu penggunaan tambahan.

Coklat tua Kuda secara tradisinya disyorkan untuk buasir. Walaupun tidak banyak bukti yang benar-benar melihat ke dalam isu ini, kajian lone menyatakan faedah-faedah penting yang berkaitan dengan tambahan

6 Interaksi dengan estetika

Kulit

Yang sampingan-kesan kronik tidak mencukupi (daripada coklat tua kuda yang dilihat sebagai terapi) adalah vena veinous urat-urat, dan dengan itu penggunaan coklat tua Kuda kadang-kadang disyorkan untuk vena varikos kerana kandungan aescin.

Satu kajian (disebut dalam kajian semula dan tidak boleh diakses dalam talian) yang menggunakan terapi lisan 20mg aescin tiga kali harian selain daripada topik permohonan 4.4 mL krim (aescin 2%) lebih daripada lapan minggu melaporkan peningkatan dalam blueness kaki, saiz, dan edema berbanding dengan plasebo.

Kerana peranannya dalam ketidakcukupan (RCMO) dalam kronik, coklat tua Kuda tambahan fikir untuk membantu dengan vena varikos (yang yang biasa-kesan sampingan semasa pertengahan ke akhir peringkat penyakit); bukti-bukti yang sangat terhad pada topik, tetapi ia menunjukkan yang ianya berkesan

7 Keselamatan dan Toksikologi

Am

Dalam meta-analisis ke atas secara kronik (RCMO) dalam (2006 version) dinyatakan bahawa yang paling kerap dilaporkan kesan-kesan sampingan berkaitan dengan penggunaan coklat tua Kuda telah membuat aduan gastrousus, pening, loya, sakit kepala, dan pruritis. Biasanya, kesan sampingan ini pula berbeza daripada plasebo (selain dari aduan gastrousus yang kadang-kadang penting).

Jangka pendek penggunaan ekstrak coklat tua Kuda berfikir untuk menjadi selamat, walaupun mungkin ada assocaited gastrousus kesan-kesan sampingan lebih banyak dengan Kuda coklat tua berbanding dengan plasebo

Kajian kes

Aesculetin komponen dianggapkan hadir dalam kuantiti yang mencukupi untuk menjejaskan berinteraksi dengan warfarin dalam darah penipisan.

Disebabkan oleh kesan anticoagulating aesculetin dan meningkatkan aliran darah dengan aescins, ia difikirkan bahawa coklat tua kuda boleh berinteraksi (buruk) dengan pharamceutical pencair darah seperti Warfarin

Seseorang dengan angiomyolipoma (ketumbuhan buah pinggang yang difikirkan sekarang di 0.13of penduduk) yang dikenali untuk menjadi predisposed aneurysm dan pendarahan, penggunaan cabutan coklat tua Kuda menukarkan sesuatu untuk menyumbang kepada perpecahan yang diperhatikan daripada angiomyolipoma tersebut.

Kajian kes berkaitan ekstrak coklat tua Kuda dengan perpecahan borang ketumbuhan buah pinggang; penyebab tidak diletakkan dan topik ini adalah tidak baik diterokai untuk cabutan coklat tua Kuda

Komponen β-aescin itu telah terbabit dalam contoh hubungan urticaria (gatal kulit yang berkaitan dengan asma yang gatal-gatal dan reddening dan pekerjaan, mencadangkan bahawa ia mungkin untuk allergin.

Ternyata boleh menjadi alah kepada β-aescin