Purslane ekstrak menyokong kawalan gula darah

purslane ekstrak menyokong kawalan gula darah


Satu kajian klinikal baru mengesahkan kesan positif daripada Port· asana, cabutan purslane herba (Portulaca oleracea L.), pada tahap gula dalam darah dalam orang dewasa dengan kencing manis jenis 2.

Percubaan klinikal yang rabun, terkawal plasebo keberkesanan dan Keselamatan purslane cabutan untuk mengawal tahap glukosa darah adalah diterbitkan spring ini dalam jurnal makanan ubat-ubatan oleh Wainstein, et al.1. Percubaan klinikal adalah bertujuan untuk menilai keberkesanan dan Keselamatan purslane cabutan dalam memperbaiki kawalan glukosa, tekanan darah dan lipid profil dalam orang dewasa dengan jenis 2 kencing manis. Enam puluh tiga subjek menerima 180 mg/sehari atau sepadan plasebo dalam tempoh atau 12 minggu.

Homeostasis glukosa dinilai dengan mengukur tahap Hb1Ac, petanda jangka panjang untuk kawalan glukosa darah dan yang bergantung pada kepekatan glukosa darah dan mencerminkan tahap glukosa purata selama dua hingga tiga bulan terlebih dahulu. Dapatan kajian menunjukkan bahawa ekstrak purslane dan Frutarom adalah berkesan dalam meningkatkan kawalan glukosa darah pesakit diabetes jenis 2, seperti yang ditunjukkan oleh pengurangan HbA1c. Selepas 12 minggu daripada rawatan, mata pelajaran yang mengalami penurunan HbA1c yang ketara.

"Dari segi statistik mengejutkan diabetes yang dibentangkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada hari Kesihatan Sedunia, hasil kajian di Portusana adalah sangat memberangsangkan," kata Rudy hiaeah Ph.D., pengurus produk untuk Frutarom Kesihatan BU. Laporan WHO itu mendedahkan peningkatan dramatik dari kes kencing manis orang dewasa 108 juta pada tahun 1980 (4.7% daripada penduduk dunia) 422 juta pada 2014 (8.5% daripada penduduk). Gaya hidup yang tidak sihat serta diet yang tidak dan kurang bersenam, akan dianggap sebagai sebab utama untuk ini membimbangkan.

Portusana adalah ekstrak herba dibuat daripada herba dengan panjang tradisional digunakan sebagai makanan dan ubat-ubatan di rantau Mediterranean, purslane tumbuhan yang biasa, Portulaca oleracea. Saintis-saintis di Frutarom mendapat ekstrak Portusana dari purslane kualiti tertinggi, menumpukan perhatian kepada sebatian yang aktif. "Kita mengawal kualiti Portusana sepanjang proses pembuatan, dari bahan mentah sumber kepada produk akhir," jelas hiaeah. "Dengan menggunakan teknologi EFLA® HyperPure kami semasa proses pembuatan, kami juga memastikan pematuhan Portusana dengan tahun 2015 baru/tambahan peraturan PAH maksimum peringkat PAHs dalam makanan 1933."

Hasil kajian ini mengesahkan dapatan terdahulu yang sebelumnya, terbuka-permohonan perbicaraan menunjukkan ekstrak herba menurut Frutaromsokongan jangka pendek dan jangka panjang untuk mengawal tahap glukosa darah seperti yang dibuktikan oleh pembuatnya glukosa darah HbA1c.

"Memandangkan peningkatan kebimbangan global meningkat daripada kencing manis, menyokong penerbitan ini hari penemuan bahawa ekstrak herba menurut Frutarom ini sesuai dengan sempurna dalam diet yang sihat bagi orang-orang yang memerlukan untuk mengawal dan mengekalkan tahap glukosa yang sihat," hiaeah menekankan. "Ia memerlukan dos yang sangat kecil — 180mg setiap hari — dan mempunyai rasa yang sangat sederhana."