Provexis pelancaran baru produk suplemen kesihatan

Peovexis pelancaran baru produk suplemen kesihatan


Kumpulan makanan kesihatan Provexis plc mengumumkan pelancaran versi baru dengan tambahan ekstrak tumbuhan.


Produk kebanggaan prexis's Fruitflow adalah ekstrak tomato terbukti secara saintifik yang menghalang pengagregatan platelet, diketahui punca serangan jantung, angin ahmar dan (RCMO) dalam kaedah temubual. Ia adalah produk semulajadi dan diklasifikasikan sebagai makanan yang.


Kumpulan telah melancarkan satu produk yang menggabungkan dengan Omega-3, terbukti memberi sumbangan kepada fungsi jantung yang sihat.


Dalam kajian yang dilakukan oleh Kumpulan, kesan positif diperhatikan dalam 97% daripada individu-individu yang diuji.


"Baru Fruitflow + Omega-3 produk makanan tambahan ini dijangka akan memberikan Syarikat dengan pendapatan tambahan dan aliran keuntungan, dan membantu meningkatkan kesedaran jenama Fruitflow secara lebih meluas," tersebut Pengerusi Dawson Buck.


"Pelancaran produk hari ini adalah satu perkembangan yang sangat positif untuk perniagaan, ingin menjana nilai untuk para pemegang saham, dan kami terus positif mengenai prospek produk dan perniagaan."


Bulan lepas Kumpulan mengumumkan bahawa lebih daripada 50 pelanggan serantau jenama penjagaan kesihatan yang mengandungi Fruitflow telah dilancarkan, dengan beberapa lagi jenama serantau yang dilancarkan melalui saluran pengedar.


Kumpulan juga hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima £25,000 bernilai kepentingan dalam langganan meletakkan dari Pengerusi, Dawson Buck. Jika dilaksanakan, ini akan membawa faedah dolar hanya di bawah 1%.