Ekstrak tumbuhan membantu mengurangkan Diet

Ekstrak tumbuhan membantu mengurangkan Diet


Penyelidik kiwi bereksperimen dengan ekstrak tumbuhan pahit telah membangunkan potensi penahan selera, mereka telah memberitahu sebuah Persidangan Antarabangsa obesiti.

Mereka tidak mempunyai loji yang dinamakan tetapi menyampaikan keputusan ujian ke Eropah obesiti puncak di Sweden, menunjukkan bahawa mengambil kapsul yang mengandungi loji ekstrak, Amarasate, adalah berkaitan dengan seterusnya memakan sedikit kilojoules.

Percubaan telah dijalankan pada 19 lelaki berat badan normal. Selama tiga hari rawatan, selepas berpuasa semalaman, mereka makan sarapan pagi yang seragam dan mengambil kapsul at 11 am.

Peserta diberikan kapsul aktif diambil purata 911 kilojoules Tolak untuk makan tengahari dan 944kJ kurang makanan Snek.

Dalam tahun 2008/09, kaji selidik pemakanan New Zealand dewasa mendapati pengambilan tenaga harian median adalah 10, 380kJ untuk lelaki dan 7448kJ wanita.

Amarasate, digambarkan sebagai "brek pahit", telah dibangunkan oleh penyelidik dari loji & Penyelidikan makanan dan Universiti Auckland dan mereka mempunyai berdaftar cap dagangan bagi produk.

"Pengaktifan mekanisme brek pahit by ekstrak tumbuhan pahit boleh merangsang pengeluaran hormon peptide usus terlibat dalam pengawalan selera makan dan menyekat seterusnya tingkah-laku makan sihat lelaki," kata mereka.