Oregano ekstrak adalah antimikrob yang kuat

Oregano ekstrak adalah antimikrobial kuat

Kajian telah menunjukkan kegunaannya terhadap candida albicans, aspergillus acuan, jangkitan staph, jangkitan faraj, perumah dan listeria. Satu kajian dari kami Jabatan Pertanian menunjukkan bahawa minyak pati pembentangan aktiviti-aktiviti antimikrobial terhadap Salmonella dan E.coli. Kajian lain memegang yang sama, menyatakan bahawa minyak oregano antimikrob seperti yang kuat bahawa ia boleh digunakan untuk mengekalkan makanan. Kajian dari Jabatan Sains makanan di Universiti of Tennessee dan University of Algarve di mendapati keputusan yang sama untuk oregano dan antibakteria tindakan kuman patogen.

Kajian dari Jabatan fisiologi dan biofizik di Georgetown University Medical Center, dinyatakan perkara-perkara berikut berhubung peranan minyak pati untuk jangkitan:

Agen-agen antimikrobial baru, Peti Deposit Keselamatan diperlukan untuk mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat yang teruk. Berdasarkan pengalaman kami sebelumnya dan orang lain, kita dijangka bahawa minyak pati herba, seperti origanum menawarkan kemungkinan tersebut.

Dalam sebuah artikel yang disiarkan di harian Sains, ekstrak penting telah didapati berkesan dalam membunuh bakteria Staphylococcus. Ia turut sama berkesan dengan kebolehan CLS-membunuh seperti biasa preskripsi antibiotik.

Satu lagi kajian yang diterbitkan dalam jurnal, eksperimen dan Patologi Toxicologic mendapati bahawa ekstrak oregano boleh mengurangkan kesan negatif teraruh kolitis dalam tikus dan membuka pintu kepada idea-idea baru tentang manfaatnya untuk kolon dan hati.