Kesan Ekstrak Daun Mulberry

[Nama Produk] Ekstrak Daun Mulberry

[Sumber pengekstrakan] Produk ini adalah daun kering Morus alba L., tumbuhan dalam keluarga Moraceae.

[Spesifikasi Produk] 1% DNJ

[Fungsi dan Petunjuk]:

1. Kesan antikoagulan

Daun mulberry mempunyai kesan penghambatan langsung terhadap tindak balas trombin-fibrinogen.

2. Menurunkan tekanan darah, menurunkan lemak darah, menurunkan kolesterol, anti-trombosis dan kesan anti-aterosklerosis

3, Kesan hipoglikemik

Kesan hipoglikemik daun murbei: salah satunya adalah melalui alkaloid DNJ (1-deoxynojirimycin) untuk menghalang aktiviti enzim pengurai disakarida, mengurangkan gula darah puncak setelah makan; yang kedua adalah melalui alkaloid fagomine daun mulberi dan polisakarida daun mulberry mempromosikan sel β untuk memisahkan insulin, dan akhirnya mencapai kesan menurunkan gula darah.

4, Kesan antibakteria dan anti-radang

Jus daun mulberry mempunyai kesan penghambatan yang baik pada kebanyakan bakteria gram-positif dan gram-negatif dan beberapa ragi. Lebih-lebih lagi, kepekatan antibakteria yang diperlukan rendah, julat pH luas, dan kestabilan terma kuat. Daun mulberry mempunyai kesan anti-radang yang kuat, yang selaras dengan kesan membuang angin dan panas.

5. Kesan anti-virus dan anti-tumor

Daun mulberry dapat mencegah pembentukan sel barah dan meningkatkan imuniti manusia. Komponen fungsi utama adalah DNJ, flavonoid, murbei, asid γ-aminobutyric dan vitamin, yang dapat menghalang mutasi kromosom dan gen.

6, kesan anti-penuaan, anti-keletihan

Daun murbei mempunyai kesan tonik dan anti penuaan yang serupa dengan ginseng. Quercetin, sebatian fenolik dan vitamin C yang terkandung dalam daun mulberry dapat mencegah kerosakan oksidatif dengan menghambat atau menghilangkan radikal bebas.

7. Meningkatkan fungsi usus, melembabkan usus, dan mengurangkan berat badan

Mineral DNJ dan karbohidrat yang tidak diserap dalam usus kecil memasuki usus besar dengan tindakan flora usus menjadikan persekitaran usus menjadi berasid, yang dapat menghambat percambahan bakteria berbahaya, mengatur usus, dan memperbaiki sembelit.