Amygdalin

Amygdalin
Berbual sekarang
Maklumat produk

Risun Bio-Tech Inc adalah salah satu pengeluar ekstrak buah amla yang terkemuka dan pembekal, dialu-alukan untuk membeli kilang bekalan tulen asli dan 100% semulajadi amla buah-buahan cabutan harga rendah dan berkualiti tinggi.

Ekstrak buah-buahan AMLA

Nama produk: Ekstrak buah-buahan Amla

Sumber botani: Pokok Melaka L.

Sebahagian digunakan: buah-buahan

Rupa: Coklat serbuk halus.

Spesifikasi: 10:1

Kaedah ujian: TLC

kegunaan perubatan daripada ekstrak buah-buahan amla

AMLA, atau India gooseberry, telah digunakan oleh doktor-doktor India untuk banyak penyakit kronik termasuk kawalan gula darah.  AMLA adalah nama Hindi manakala dalam bahasa Sanskrit, terma yang digunakan adalah Amalaki. Buah-buahan ini boleh dimakan adalah terkenal dengan kandungan tinggi vitamin C dan aktiviti antioksidan mujarab, lebih ampuh daripada pelbagai herba lain.

Nama botani
Nama-nama botani amla adalah officinalis Melaka Gaertn dan pokok Melaka.

Manfaat AMLA
Walaupun doktor Ayurveda mempunyai banyak pengalaman dengan penggunaan Amla, kajian manusia yang sedikit terdapat di Barat. Penyelidikan telah dilakukan dengan menilai peranannya sebagai antioksidan, dalam pencegahan ulser, untuk orang yang menghidap diabetes, untuk amla mental dan kesan memori, dan faedahnya anti-radang. Malangnya, kebanyakan kajian ini telah dilakukan dengan haiwan dan terdapat sangat sedikit kajian manusia yang memberitahu kita dalam keadaan apa herba ini merupakan manfaat penuh.

Dalam kajian tikus, amla telah didapati membantu sebagai antioksidan, kolesterol dan kawalan gula dalam darah, untuk ingatan, dan penggunaan amla telah membantu dalam pembangunan kelambatan kencing manis katarak pada tikus.

Antioksidan
Oleh kerana kandungan tinggi vitamin C dan polyphenols, ekstrak amla adalah antioksidan yang mujarab.

Velioglu aktiviti, polyphenolic kandungan dan kesan anti-glycation beberapa tumbuhan ubatan thai yang digunakan secara tradisional dalam pesakit kencing manis.
Bacaan Chem. 2009 Mac; Kusirisin W, Srichairatanakool S, Lerttrakarnnon P, Lailerd N, Suttajit M, Jaikang C, Sains Chaiyasut C. Jabatan farmaseutikal, Fakulti Farmasi, Universiti Chiang Mai, Chiang Mai 50200, Thailand.
Ekstrak ethanolic 30 Thailand tumbuh-tumbuhan perubatan, tradisional ianya digunakan sebagai alternatif rawatan dalam penyakit kencing manis, telah dinilai untuk aktiviti Velioglu. Tumbuh-tumbuhan yang lima mempunyai aktiviti antioksidan yang kuat: pokok Amla Melaka Linn., Terminalia chebula Retz., Morinda citrifolia Linn., Kaempferia parviflora dinding. dan cordata Houttuynia Thunb., masing-masing. AMLA telah aktiviti Velioglu yang lebih kuat daripada tumbuh-tumbuhan lain. Siasatan menunjukkan bahawa jumlah polifenol dan kandungan tannin Amla dan kandungan flavonoid Houttuynia cordata adalah yang tertinggi. Keputusan menandakan bahawa tumbuh-tumbuhan ini adalah potensi sumber Antioksidan semulajadi yang mempunyai aktiviti scavenging radikal dan mungkin digunakan untuk mengurangkan tekanan oksidatif pada penyakit kencing manis.

Penilaian kimia dan antioksidan tambahan amla gooseberry India.
Phytother Res. Januari 2009. Poltanov EA, Shikov AN, Dorman HJ, Pozharitskaya ON, Investigating Makarov, Tikhonov Naib Presiden, Hiltunen R. terbuka bersama - saham Syarikat 'Diod', 11a Derbenevskaya Avenue, 113114, Moscow, Persekutuan Rusia.
Kajian ini menilai sifat-sifat kimia dan antioksidan ekstrak buah-buahan komersial amla empat. Ekstrak semua menghasilkan respons yang positif dalam jumlah phenol, jumlah flavonoid dan aktiviti di bawah jumlah tannin. Kehadiran kebanyakannya polyphenolic analytes, contohnya ellagic dan asid gallic dan corilagin, yang telah disahkan.

AMLA untuk kolesterol
Pengaruh amla (Melaka officinalis Gaertn.) pada ubatan dan lipid peroxidation dalam tikus kolesterol-fed.
J Nutr mini yang baru Vitaminol (Tokyo). Dis 2005; 51 (6): 413-8.
Perubatan Institut Alam, Toyama perubatan dan farmaseutikal Universiti, 2630 Sugitani, Toyama, Jepun.
Kesan amla ke atas pengoksidaan dan kolesterol paras lipoprotein low-density (LDL) disiasat dalam vitro dan dalam vivo menggunakan pengoksidaan LDL-berpunca dari Cu(2+) dan tikus kolesterol-fed. SunAmla dan ethyl acetate (EtOAc) cabutan amla yang ketara menghalang asid thiobarbituric (TBA)-tahap reaktif bahan pengoksidaan LDL-berpunca dari Cu(2+) dan kesan-kesan yang lebih kuat daripada orang-orang yang probucol. Keputusan ini mencadangkan amla yang mungkin berkesan untuk kolesterol tinggi dan pencegahan aterosklerosis.

Kencing manis
Adakah kencing manis mengawal sebarang manfaat amla herba atau Cabutan amla?
Satu kajian pada haiwan menunjukkan tambahan herba ini memainkan peranan dalam mengurangkan kerosakan oksidatif dari gula darah yang tinggi.

Ekstrak AMLA mengurangkan tekanan oksidatif di streptozotocin-berpunca dari tikus kencing manis.
J bacaan makanan. Musim gugur 2005; () 8 3): 362-8. Bio-pemakanan bahagian, membuat Kagaku Co. Ltd., Yokkaichi, Mie, Jepun
Sifat antioksidan ekstrak amla dan kesan stres oksidatif dalam streptozotocin-berpunca dari kencing manis telah dikaji dalam tikus. AMLA dalam bentuk sama ada komersil enzim cabutan SunAmla (membuat Kagaku Co. Ltd., Yokkaichi, Jepun) atau pecahan polifenol-kaya dengan ekstrak ethyl acetate diberi secara lisan selama 20 hari untuk tikus streptozotocin-berpunca dari kencing manis. AMLA ekstrak menunjukkan kuat radikal bebas yang sedang mencari-Cari aktiviti. AMLA juga menunjukkan kesan kuat dalam penghasilan produk-produk akhir glycosylated maju. Pentadbiran lisan ekstrak amla kepada tikus kencing manis sedikit meningkatkan berat badan dan juga jauh berkurangan pelbagai Indeks stres bagi itu serum tikus kencing manis.

Perlindungan sinaran
Akan mengambil makanan tambahan ekstrak amla sangat membantu dalam orang-orang yang menjalani terapi radiasi atau akan ia juga melindungi sel-sel kanser yang sinaran cuba memusnahkan?

Kesan perlindungan untuk cabutan Melaka officinalis Against Radiation-Induced kerosakan di tetikus.
Kanser Integr prestasi yang optimum. 2009 Mar; Jindal A, Soyal D Sharma A, Goyal PK. radiasi dan kanser biologi makmal, Jabatan Zoologi, Universiti Rajasthan, Jaipur, India.
Radioprotective kesan cabutan amla telah dikaji terhadap tikus. Tikus Swiss albino didedahkan sinar gama (5 Gy) dalam ketiadaan (kawalan) atau kehadiran (eksperimen) ekstrak amla, secara lisan 100 mg/kg berat badan, sekali sehari selama 7 hari berturut-turut. Spesimen daripada usus kecil (jejunum) dikeluarkan dari tikus dan belajar pada sela masa berbeza autopsi dari 12 jam untuk 30 hari. Kawalan haiwan, populasi sel ruangan, angka mitotic dan villus panjang telah dengan ketara dikurangkan pada hari 1; ini kemudian mula meningkat secara beransur-ansur tetapi tidak mencapai tahap normal walaupun pada jarak waktu pemeriksaan mayat yang lepas. Haiwan-haiwan yang menerima cabutan amla sebelum sinaran mempunyai sebilangan lebih tinggi daripada sel-sel ruangan dan tokoh-tokoh mitotic apabila dibandingkan dengan kawalan dirawat dadah pada setiap selang autopsi. Sinaran haiwan menyebabkan dos bergantung kepada aras tinggi dalam lipid peroxidation dan pengurangan glutathione dan kepekatan catalase dalam usus pada sinaran selepas 1 jam. Sebaliknya, amla ekstrak rawatan sebelum sinaran disebabkan pengurangan tenaga yang ketara dalam lipid peroxidation dan ketinggian tahap glutathione dan catalase.

Kulit dan kolagen
Taip saya menggalakkan kolagen yang pro dan anti collagenase aktiviti pokok Melaka cabutan fibroblasts tetikus.
J Cosmet kecil 2009 Julai-Ogos; Chanvorachote P Pongrakhananon V, Luanpitpong S, Chanvorachote B, Wannachaiyasit S, Nimmannit U. Chanvorachote P, Pongrakhananon V, Luanpitpong S, Chanvorachote B, Wannachaiyasit S, Nimmannit U. Jabatan fisiologi, Fakulti Sains farmaseutikal, Universiti Chulalongkorn, Bangkok, Thailand.
Sebahagian daripada berterusan mencari novel aktiviti farmakologi amla, kajian kini telah menunjukkan jenis saya kesan menggalakkan dan anti collagenase kolagen pada sel-sel fibroblast utama tetikus. Pada kepekatan 0.1 mg/ml, ekstrak amla dengan ketara meningkatkan jenis saya Pro kolagen peringkat lebih besar daripada satu kawalan yang tidak dirawat. Ekstrak Melaka disebabkan untuk kira-kira 7.75-fold lebih jenis I Pro kolagen induksi berbanding asiaticoside penambah kolagen herba dikenali pada kepekatan rawatan sama. Ekstrak AMLA menghalang aktiviti collagenase dengan cara bergantung kepada dos. Ekstrak herba ini mempunyai kesan yang memberangsangkan farmakologi yang manfaat sintesis kolagen dan melindungi terhadap kemerosotan budi dan boleh digunakan sebagai bahan anti-penuaan semulajadi.

Sperma perlindungan daripada toksin dan ubat-ubatan
Spermatotoxic kesan ochratoxin dan yang amelioration oleh Melaka officinalis aqueous extract.
Acta Pol Pharm. 2009 Nov-Dis; Rosli D bahagian Verma R. Toksikologi, Jabatan Zoologi, Universiti sekolah Ahmedabad Sains, Universiti Gujarat, 380 009, India.
Kajian kini telah dijalankan untuk menilai kesan spermatotoxic amelioration ochratoxin dan ia oleh ekstrak akueus officinalis Melaka. Bilakah lelaki albino tikus dihiburkan dengan ochratoxin. perubahan dalam parameter pembiakan pelbagai diperhatikan (kiraan sperma, sperma kemotilan, maju sperma dan kadar kesuburan), apabila lagi dirawat dengan dalam aqueous cabutan Melaka officinalis (2 mg/haiwan/day 45 hari) amelioration dicatatkan spermatotoxic ochratoxin-berpunca dari kesan. Apabila sel sperma manusia normal penggantungan adalah dirawat dengan ochratoxin (dalam vitro), pelbagai pengubahsuaian abdi sendiri diperhatikan. Ini telah dikurangkan lagi, apabila dirawat dengan cabutan akueus officinalis Melaka.

Kimia herba AMLA
Herba ini mempunyai bahan-bahan yang banyak, termasuk apigenin, asid gallic, asid ellagic, asid chebulinic, quercetin), chebulagic asid, corilagin, isostrictiniin, gallate perangkap dan luteolin. Tannin dalam amla termasuk B Phyllaemblicin, emblicanin A (37%), emblicanin B (33%), punigluconin (12%) dan pedunculagin.

AMLA tambahan disediakan di kedai-kedai atau di internet
AMLA tambahan - syurga herba 100% ekstrak Amla 20:1. Buah AMLA cabutan (pokok Melaka) 20:1 (bersamaan dengan buah-buahan segar keseluruhannya 5000 mg) – 250 mg. Amla syurga herba ekstrak semulajadi diekstrakkan menggunakan hanya memenuhi keperluan kualiti buah tumbuh dalam persekitaran yang asli dari pergunungan Himalaya yang lebih rendah.

Penggunaan serbuk AMLA
AMLA serbuk adalah cahaya berwarna coklat dengan bau yang kesemak. Serbuk AMLA yang dijual dalam beg satu paun, dicadangkan menggunakan satu sudu teh harian atau seperti diperlukan

Manfaat kesihatan:

Ia terutamanya melayan sejuk dan demam, batuk, sakit tekak, diphtheria, dahaga, senak, sakit perut , hepatitis kronik, darah tinggi, obesiti, hyperlipidemia, edema haba lembap , micturition, dan lain-lain.

COA daripada amygdalin dalam

Item

spesifikasi

keputusan

kaedah

Kata majmuk pembuat

NLT 98.0%amygdalin

98,50%

HPLC

Organoleptic
Penampilan

Serbuk halus

Mematuhi

NLS-QCS-1008

Warna

Putih

Mematuhi

GB/T5492-2008

Bau

Ciri-ciri

Mematuhi

GB/T5492-2008

Rasa

Ciri-ciri

Mematuhi

GB/T5492-2008

Berpisah digunakan

Benih

Mematuhi

/

Kaedah pengeringan

Spary pengeringan

Mematuhi

/

Ekstrak pelarut

Air & etanol

Mematuhi

/

Ciri-ciri fizikal
Saiz zarah (80mesh)

100.0%pass40mesh

Mematuhi

GB/T 5507-2008

Kelembapan

< 1.50%

1.10%

GB/T 14769-1993

Kandungan Ash

< 1.50%

0.25%

AOAC 942.05, 18

Kebolehlarutan

Larut dalam etanol, metanol dan air panas dan sebagainya.

Mematuhi

Visual

Takat lebur

℃ 223-226

224-225.5

GB21781-2008T

Bergilir-gilir optik yang tertentu

-40.0 ° ~-45.0 °

-42.6

GB 613-88

Sisa pelarut

Eur.Pharm

Mematuhi

AOAC 986.15, 18

Racun makhluk perosak

Negatif

Mematuhi

AOAC 971.21, 18

Logam berat
Jumlah logam berat

< 10.0%ppm

Mematuhi

PPS < 231 > kaedah II

Sebagai

< 2.0%ppm

Mematuhi

AOAC 986.15, 18

PB

< 2.0%ppm

Mematuhi

AOAC 986.15, 18

CD

< 0.5%ppm

Mematuhi

AOAC 986.15, 18

HG

< 0.5%ppm

Mematuhi

AOAC 971.21, 18

Residu racun perosak
666

< 0.2%ppm

Mematuhi

GB/T5009.19-1996

DDT

< 0.2%ppm

Mematuhi

GB/T5009.19-1996

Ujian Mikrobiologi
Kiraan jumlah plat

< 1, 000fu/g

90fu/g

AOAC 990.12, 18

Jumlah yis atau kulat

< 100fu/g

15fu/g

FDA (BAM) Bab 18 8 Ed.

E.coli

Negatif

Negatif

AOAC 997.11, 18

Salmonella

Negatif

Negatif

FDA (BAM) Bab 5, 8 Ed.


Siasatan