Kaempferol

Kaempferol
Berbual sekarang
Maklumat produk

Risun Bio-Tech Inc merupakan salah satu pengeluar terkemuka kaempferol dan pembekal, dialu-alukan untuk membeli kilang bekalan tulen asli dan 100% semulajadi robigenin, rhamnolutein, pelargidenolon, kaempferia galanga L. harga yang rendah dan berkualiti tinggi.

Kaempferol

Nama lain: Kaempferia galanga L.; Robigenin; Rhamnolutein; Pelargidenolon

3, 4', 5, 7-Tetrahydroxyflavone;

3,5,7-Trihydroxy-2-(4-hydroxyphenyl)-4H-1-benzopyran-4-One

Spesifikasi: Kaempferol98%

Rupa: Cahaya serbuk Kristal kuning.

Kaedah ujian: HPLC

CAS NO.: 520-18-3

EINECS NO.: 208-287-6

Formula molekul: C15H10O6

Berat molekul: 286.24

Manfaat kesihatan:

Keampferol adalah satu antioksidan yang kuat dan membantu menghalang kerosakan oksidatif sel-sel, lipid dan DNA. Kaempferol seolah-olah mencegah arteriosclerosis dengan menghalang pengoksidaan lipoprotein ketumpatan rendah dan pembentukan sebagai platlet dalam darah. Kajian juga telah mengesahkan bahawa kaempferol bertindak sebagai agen chemopreventive, yang bermaksud bahawa ia menghalang pembentukan sel-sel kanser.

Flavonoid kaempferol dan quercetin seolah-olah bertindak secara sinergistik dalam mengurangkan percambahan sel sel-sel kanser, bererti bahawa rawatan gabungan dengan kaempferol dan quercetin adalah lebih berkesan daripada kesan aditif flavonoid setiap. Ini adalah kesimpulan dari kajian oleh ML Ackland et al (di Vivo, Feb 2005) bertajuk "tindakan sinergi antiproliferative flavonols quercitin dan kaempferol di garisan sel kanser manusia yang berbudaya" ".

Kaempferol boleh membantu untuk melawan kanser kerana ia mengurangkan rintangan dalam sel-sel kanser untuk ubat-ubatan anti kanser seperti vinbalstine dan paclitaxel.


Siasatan