Apakah faedah asid ferulic

Apakah asid ferulic?

Asid Ferulic adalah antioksidan berasaskan tumbuhan yang digunakan dalam produk penjagaan kulit anti-penuaan. Ia secara semulajadi didapati dalam pelbagai makanan, termasuk:

Bran

oat

Beras

terung

Citrus

biji epal

Asid Ferulic telah meraih banyak faedah kerana keupayaannya untuk melawan radikal bebas sementara juga meningkatkan keberkesanan antioksidan lain, seperti vitamin A, C, dan E.

Walaupun ia telah digunakan terutamanya dalam penjagaan kulit, pakar kini bekerja untuk melihat jika asid ferulic mempunyai faedah lain juga.


Apakah faedah asid ferulic untuk kulit?

Dalam serums kulit, asid ferulic cenderung untuk berfungsi dengan baik dengan bahan antioksida yang lain, terutamanya vitamin C.

Vitamin C adalah bahan biasa dalam banyak produk penjagaan kulit anti-penuaan. Tetapi vitamin C tidak begitu rak-stabil dengan sendiri. Ia degred dengan cepat, terutamanya apabila terdedah kepada cahaya matahari. Itulah mengapa vitamin C yang biasanya datang dalam botol legap atau Amber-berwarna.

Asid Ferulic adalah berfikir untuk membantu menstabilkan vitamin C sambil juga meningkatkan photoprotection. Photoprotection merujuk kepada keupayaan untuk mengurangkan kerosakan matahari.

Kajian 2005 menunjukkan bahawa asid ferulic mempunyai potensi untuk menawarkan dua kali ganda jumlah photoprotection apabila digabungkan dengan vitamin C dan E.

Penulis kajian ini juga menyatakan bahawa gabungan antioksidan itu boleh mengurangkan risiko seseorang dalam bentuk photopenuaan masa depan dan mungkin, kanser kulit. Tetapi kesan ini tidak difahami sepenuhnya.


Sila hubungi kami:sale05@risunextract.com