Lekatan antibakteria ekstrak kranberi telah disahkan

Lekatan antibakteria ekstrak kranberi telah disahkan

Dua kajian yang tidak diterbitkan dijalankan di Rutgers University di Amerika Syarikat telah menunjukkan rintangan cranberry. Adalah diketahui umum bahawa cranberry kaya dengan procyanidins (PAC) dan polifenol, dan dikenali untuk melegakan jangkitan saluran kencing. Difahamkan bahawa kunci kepada jangkitan saluran antiurinary kranberi adalah untuk mencegah e. coli daripada melekat pada uretra. Syarikat EDI di Amerika Syarikat sekali lagi dalam persidangan itu, berkata Cranberex adalah Sejenis penyelidikan dan pembangunan oleh BL - 10 saluran teknologi DMAC untuk mengekstrak, yang mengandungi 15% daripada jenis procyanidins A bahan berfungsi, mempunyai A rintangan yang kuat untuk pelekat kesan (aaa).

Dalam percubaan pertama, penyelidik mendapati bahawa berbanding dengan ekstrak cranberry biasa, Cranberex dalam kepekatan yang rendah (0.23 mg / ml) boleh mempunyai kesan anti melekat, ini juga membuktikan bahawa Cranberex kesan lekatan anti berkuasa.

Percubaan kedua adalah percubaan kecil klinikal manusia. Dalam eksperimen, 10 sukarelawan mengambil Cranberex dua kali sehari, satu di waktu pagi dan satu pada waktu malam. Selepas 3 hingga 6 jam, semua sukarelawan direalisasikan dalam vivo Cranberex kesan anti melekat, hampir separuh daripada pengguna untuk mencapai peranan penuh rintangan kepada lekatan bakteria ke seluruh rakyat juga mencapai lebih daripada 50%.

Dua kajian telah membuktikan aktiviti fungsi Cranberex dan membuka pintu untuk ekstrak kranberi, berkata CalBewicke, ketua eksekutif ENI ini. Khususnya, kira-kira 10.5 juta orang di Amerika Syarikat membangunkan jangkitan saluran kencing setiap tahun, dan kira-kira 800,000 daripada mereka juga membangunkan rintangan antibiotik. Dalam kes ini, ekstrak kranberi memerlukan perhatian yang lebih.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai aplikasi inovatif bahan-bahan semula jadi, sila beri perhatian kepada "inovasi" pembangunan BBS, iaitu kira-kira yang akan diadakan. "Inovasi" pembangunan "inovasi" industri kesihatan utama China pada tahun 2017 akan diadakan pada 25 Mei hingga 26 di tianjin Tiancheng li yun hotel. BBS dengan "Ta, di mana sempadan refactoring" sebagai tema, subjek meliputi penyelidikan global bahan berfungsi dan pembangunan, inovasi teknologi pengeluaran, zarah formula seperti pengeluaran penyelidikan dan pembangunan, penyelidikan dan pembangunan makanan dan peraturan kesihatan, serta sukan pemakanan, ibu dan bayi dan kesihatan wanita dua BBS, membina semula kawasan baru dan bahan-bahan berfungsi arah pembangunan baru.