pameran FBIC laporan khas: dibakar makanan di usher Asia Pasifik dalam pembangunan tempoh emas

Pameran FBIC laporan khas: Makanan dibakar dalam usher Asia Pasifik dalam pembangunan tempoh emas "

FOODAILY rangkaian "2017 Global Food & Beverage Inovasi Review (FBIC)" Persidangan pada 12-13 April, yang diadakan di Shanghai Marriott bauer. Mesyuarat ini, berpegang kepada konsep "inovasi terbuka, reka bentuk inovasi dan inovasi gangguan", menarik banyak syarikat makanan dan minuman yang terkenal dalam dan luar negara yang mengambil bahagian, yang melibatkan inovasi produk, inovasi proses, inovasi bahan dan pembungkusan. Di samping itu, pautan produk merasa untuk peserta bagi pihak jarak sifar industri makanan adalah bagaimana untuk melaksanakan inovasi.

微 信 截图 _20170417090031.png

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri pembakar di dalam dunia membangun dengan pesat, saiz pasaran juga meningkat, terutamanya di rantau Asia Pasifik. Dengan penambahbaikan berterusan penggunaan, pasaran juga sentiasa memperkenalkan produk inovatif, makanan yang dipanggang dalam kesihatan, pemakanan, rasa, kemudahan dan lain-lain aspek inovasi dan peningkatan dalam usaha untuk menarik lebih ramai pengguna. Pada masa yang sama, biskut, roti dan kek dan lain-lain kategori inovasi didorong bersama-sama menggalakkan pembangunan makanan baking.

Asia diiringi dalam tempoh emas "

Euromonitor antarabangsa, menurut data daripada 2016 dibakar saiz pasaran barangan global lebih daripada $ 326 bilion, menduduki tempat kedua dalam semua jenis pembungkusan makanan, kedua hanya untuk produk tenusu. Barang-barang bakar di rantau Asia Pasifik saiz pasaran sebanyak $ 60 bilion, selepas Eropah dan Amerika Utara, ketiga di dunia. Dari segi kawasan asia-pacific, kek untuk menduduki bahagian pasaran kira-kira 40% paling banyak, diikuti oleh membakar gula-gula dan roti dan kategori lain.

Data juga menunjukkan bahawa 2011-2016 dengan 4% kompaun kadar tahunan pertumbuhan pembangunan yang pesat di rantau Asia Pasifik, yang tertinggi di dunia, ke rantau Asia Pasifik pada tahun 2020 dijangka Amerika Utara. Eropah adalah pasaran baking terbesar di dunia, terutamanya terletak pada makanan pembakar untuk sarapan pagi dan makanan ruji, ia adalah satu trend pada masa akan datang akan menjadi lebih jelas di rantau Asia Pasifik.

微 信 截图 _20170417090353.png

Baked skala pasaran barangan di rantau Asia Pasifik dalam 2011-2021 (unit: berbilion-bilion dolar)

Dari 2016 hingga 2021, rantau Asia Pasifik akan dibakar barang ke pertumbuhan global, kawasan yang kuat, kadar pertumbuhan sebanyak 3%, jauh lebih tinggi daripada 1.7% daripada tahap global, selain daripada China dan Jepun untuk menggalakkan, juga didorong oleh negara-negara baru muncul seperti Pakistan, Indonesia, Thailand dan Vietnam dan negara-negara lain. Dari 2016 hingga 2021, China dan Jepun pertumbuhan pasaran akan melambatkan sana, banyak bergantung kepada permintaan pengguna bagi produk yang lebih tinggi, dan kadar pertumbuhan Pakistan, pertumbuhan terkuat di Indonesia adalah yang terbesar. Di samping itu, pembandaran dan boleh guna pendapatan adalah baking punca perkembangan pesat pasaran, negara-negara membangun terutamanya terdiri daripada produk rendah-akhir.

China ke dalam inisiatif pertumbuhan asia-pacific

Pada 2016, kadar pertumbuhan makanan yang dipanggang semua makanan pembungkusan keempat di rantau Asia Pasifik, kedua hanya untuk makanan siap, sup, bijirin sarapan pagi, dengan sehingga 85% daripada pertumbuhan yang datang dari China, sebab-sebab utama adalah seperti berikut: pengguna muda lebih cenderung untuk menerima budaya barat dan cara hidup; Mempercepatkan kadar hidup, pengguna lebih cenderung untuk makanan penaik sebagai pengganti makanan ruji seperti beras dan mi; Kemudahan pakej produk, dan seterusnya memacu pembangunan pasaran.

China dan Jepun adalah pasaran pengguna utama makanan yang dipanggang di rantau Asia Pasifik, termasuk kek dan pastri produk kelas diambil kira bagi kategori terbesar, tetapi juga wujud perbezaan yang ketara dalam dua pasaran. China produk pasaran lebih onefold, seperti 70% kek segar, tidak pembungkusan; Lebih daripada 70% daripada kek baking dibakar oleh jualan kedai manual, diikuti dengan jenama mereka sendiri. Jepun mempelbagaikan produk pasaran, produk pembungkusan, kemudahan dan 2020 musim sejuk Sukan Olimpik untuk mempromosikan produk pembungkusan kemunculan titik pertumbuhan baru; Top tiga syarikat menduduki 60% daripada jualan pasaran, roti yamazaki sahaja menduduki 40%, yang utama adalah bahawa syarikat-syarikat Jepun terus memperkenalkan jenis campuran produk yang merentasi sempadan.

Dari segi saluran jualan, China memberi keutamaan kepada dengan kedai-kedai runcit tradisional, saluran jualan yang beralih ke Jepun, Taiwan, Hong Kong pasar raya dan kedai serbaneka. Di samping itu, kesan kedai roti tradisional Cina, bakar semakin banyak kedai-kedai besar membuka kedai roti, menjual produk roti segar, untuk menggalakkan pertumbuhan jenama mereka sendiri pada masa yang sama, juga boleh menarik lebih ramai pengguna.

Semua jenis "inovasi" ke dalam trend

Dengan peningkatan taraf penggunaan, rakyat peningkatan permintaan kukuh untuk produk kesihatan, pada masa yang sama untuk menuntut kualiti yang lebih tinggi dan rasa. Dalam menghadapi pelanggan, perusahaan perlu memberi perhatian yang lebih kepada inovasi produk, seperti bahan-bahan mentah inovasi (biji-bijian, bijirin), pengeluaran (pembaharuan), jualan (strategi pemasaran) dan bungkusan (bungkusan, lebih mudah, cantik), dan lain-lain, untuk menggambarkan imej baru makanan pembakar.